2004

Hoe alles begon

Onlangs(begin november) waren Ann en ik samen met twintig vrienden in Sri Lanka en de Malediven. Het was een prachtige reis. We bezochten echt het paradijs.

Sinds ik zondag 26/12/04 vernam wat ginder aan het gebeuren is laat de situatie mij niet meer los. Omdat ik zo onder de indruk raakte en aangegrepen was voelde ik gewoon dat ik iets moest doen. Ik heb mij proberen in te denken wat het zou geweest zijn moest onze groep maar met de helft vrienden teruggekeerd zijn indien hetzelfde zou gebeurd zijn tijdens ons verblijf.

Maar veel erger nog is het voor de lokale bevolking die alles kwijt is en daarenboven vele familieleden verloren heeft. Ik probeer mij de situatie voor te stellen maar dat is onmogelijk. Ik las in de krant van iemand die zei ‘het is erger dan ergst’.

Daarom besloot ik om iets te ondernemen en een financiële hulpactie op touw te zetten. Ondertussen is gans onze reisgroep op de kar gesprongen . Waarom ik dat zelf doe heeft gewoon als reden dat ik het verzamelde geld niet via grote organisaties wil laten gaan maar via rechtstreekse kanalen. Het is zo dat wij tijdens ons verblijf enkele goede contacten hebben gehad met plaatselijk mensen in Colombo en in het Zuid-westen ,waar de nood heel erg groot is.

Om alles in goede banen te leiden heb ik contact opgenomen met het reisbureau dat onze trip organiseerde en heb hun toezegging gekregen dat zij alles zullen doen om ons doel te bereiken. Jullie kunnen deze actie helpen opbouwen door te storten op rek.nr 393-0131482-39 met de vermelding Sri Lanka-vrienden. Mag ik nogmaals verduidelijken dat dit geld rechtstreeks overgemaakt wordt aan de plaatselijke bevolking zodat het nergens kan blijven hangen !!!! Het is uiteraard ook de bedoeling om regelmatig een stand van zaken aan jullie te laten weten.

Geef een reactie